Temaki-sushit

Jokavuotinen joulunjälkeinen ilmiö on täällä taas: kun on liki viikon verran ahtanut itseensä jouluruokia tai muita kotiruokia, tekee mieli ihan mitä tahansa muuta. Ennen kaikkea mausteisia, hieman eksoottisempia makuja.

Ensimmäiseksi lomienjälkeiseksi lounaaksi askartelinkin tänään temaki-susheja, noita hauskoja sushitäytteillä lastattuja merilevätötteröitä. Näissä oli ripaus sitä kaivattua eksotiikkaa, ja olivat lisäksi juuri sopivan kevyitä ähkykauden jälkeen. Temakien rullaaminen on helppoa kuin heinänteko: havainnollistava video tötteröiden käärimiseen löytyy mm. täältä. Sopivat esimekiksi uudenvuoden suupaloiksi kuohuvan kera nautittaviksi!

temaki-sushi

temaki-sushi

Tarvitset:

  • sushiriisiä
  • merileväarkkeja
  • wasabia

Täytteeksi esimerkiksi (3-4 täytettä per tötterö):

  • kylmäsavulohta tai tavallista lohta fileenä
  • avokadoa
  • katkarapua
  • mätiä
  • kurkkua
  • keitettyjä broccolinin varsia tai parsaa
  • tulista silmusalaattia
  • retiisiä
  • tuoretta babypinaattia

Lisäksi:

  • seesaminsiemeniä
  • srirachakastiketta tai srirachamajoneesia
  • soijakastiketta tai teriyakikastiketta

Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta se riisiviinietikalla. Leikkaa merileväarkki kahtia. Levitä sushiriisiä toiselle puolelle arkkia ja sipaise sen päälle wasabia. Asettele päälle poikittain halutut täytteet. Ripottele päälle seesaminsiemeniä sekä haluamiasi kastikkeita. Rullaa tötteröksi. Reuna pysyy parhaiten kiinni, kun sen ”liimaa” kiinni sushiriisillä.

temaki-sushi

temaki-sushi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s