Jokavuotinen joulunjälkeinen ilmiö on täällä taas: kun on liki viikon verran ahtanut itseensä jouluruokia tai muita kotiruokia, tekee mieli ihan mitä tahansa muuta. Ennen kaikkea mausteisia, hieman eksoottisempia makuja.
Ensimmäiseksi lomienjälkeiseksi lounaaksi askartelinkin tänään temaki-susheja, noita hauskoja sushitäytteillä lastattuja merilevätötteröitä. Näissä oli ripaus sitä kaivattua eksotiikkaa, ja olivat lisäksi juuri sopivan kevyitä ähkykauden jälkeen. Temakien rullaaminen on helppoa kuin heinänteko: havainnollistava video tötteröiden käärimiseen löytyy mm. täältä. Sopivat esimekiksi uudenvuoden suupaloiksi kuohuvan kera nautittaviksi!
Tarvitset:
- sushiriisiä
- merileväarkkeja
- wasabia
Täytteeksi esimerkiksi (3-4 täytettä per tötterö):
- kylmäsavulohta tai tavallista lohta fileenä
- avokadoa
- katkarapua
- mätiä
- kurkkua
- keitettyjä broccolinin varsia tai parsaa
- tulista silmusalaattia
- retiisiä
- tuoretta babypinaattia
Lisäksi:
- seesaminsiemeniä
- srirachakastiketta tai srirachamajoneesia
- soijakastiketta tai teriyakikastiketta
Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta se riisiviinietikalla. Leikkaa merileväarkki kahtia. Levitä sushiriisiä toiselle puolelle arkkia ja sipaise sen päälle wasabia. Asettele päälle poikittain halutut täytteet. Ripottele päälle seesaminsiemeniä sekä haluamiasi kastikkeita. Rullaa tötteröksi. Reuna pysyy parhaiten kiinni, kun sen ”liimaa” kiinni sushiriisillä.