Lautasella vihertää! Keskiviikon kunniaksi tarjolla nopeaa, helppoa ja kevyttä arkikeittoa.
Pinaattikeitto on aina maistuva klassikko, mutta jokin maitopohjaisissa keitoissa on alkanut viime vuosina tökkiä. Onneksi pinaattikeiton saa helposti modattua uuteen uskoon: tässä keitoksessa maidon korvaavat kasvisliemi ja kaurakerma. Chili tuo soppaan pientä lisäpotkua, parsakaali taas hieman selkärankaa. Kaikesta kepeydestään ja terveellisyydestään huolimatta tuli erittäin maukasta ja maistuvaa! Nautitaan keitetyn kananmunan sekä voilla höystetyn ruisleivän kera.
(3 annosta)
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 6 dl kasvislientä
- 1 parsakaali (300 g)
- 100 g tuoretta babypinaattia
- 1/4 jalapenoa
- 2 dl kaurakermaa
- 1/2 lime
- suolaa, pippuria, chilirouhetta
- 3 keitettyä kananmunaa
Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele parsakaali. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja valkosipulit. Kaada kattilaan kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Lisää parsakaalit kattilaan ja keitä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää loppuvaiheessa tuore pinaatti sekä jalopeno. Anna pinaatin pinua hieman kasaan. Siirrä kattila pois liedeltä ja surauta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää kerma. Mausta limen mehulla, suolalla, pippurilla ja chilirouheella. Tarkista maku ja tarjoa keitettyjen kananmunien kanssa.