Mehevä pastavuoka

Sunnuntai on hyvä päivä kerätä viikon aikana kertyneet ylijäämäainekset samaan kasaan ja lykätä koko homma uuniin valmistumaan!

Tämä juustoinen pastaunelma on kotiruokaa parhaimmillaan, ja sen voi rakentaa melkein mistä vaan käden ulottuville osuvista raaka-aineista. Minulla se oli tällä kertaa kanaa, paprikaa ja sieniä. Raaka-aineet hukutetaan mehukkaseen yrtti-tomaattikastikkeeseen ja aimo annokseen juustoa lasagnen tapaan. Tavallista ja arkista, ja siitäkin huolimatta tai ehkä juuri siksi hurjan maukasta ja toimivaa!

kana-pastavuoka

(4 annosta)

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 300 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 punainen paprika
  • 4 tuoretta jumboherkkusientä
  • 1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
  • 200 g tomaattimurskaa
  • 2-3 dl vettä
  • suolaa, pippuria ja oreganoa
  • 1/2 Scotch Bonnet -chili
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 5 dl farfallepastaa
  • 1 pallo (125 g) mozzarellaa
  • 150 g emmentalraastetta

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika ja herkkusienet. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota sipulit siinä. Lisää paprikat ja herkkusienet pannulle, freesaa. Lisää broileri ja paista kypsäksi. Kaada joukkoon tölkkitomaatit, tomaattimurska ja vesi. Silppua chili ja basilika. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Lisää loppuvaiheessa joukkoon silputtu basilika. Sekoita joukkoon kypsentämätön pasta ja kaada puolet pastaseoksesta öljyttyyn uunivuokaan. Lado puolet mozzarellasiivuista päälle ja kaada sitten päälle loput pastaseoksesta. Levitä päälle loput mozzarellasta sekä emmentalraaste. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s