Kyllästyttääkö aamupuuro tai iänikuinen juustovoileipä? Kokeile vaihteeksi texmex-aamiaista!
Aina toisinaan käy viikonloppuisin tuuri, ja minulle paistellaan ihan pyytämättä herkullinen ja täyttävä aamiaisburrito. Yleensä tällainen flaksi käy silloin, kun edellispäivänä on tehty ruoaksi nyhtökanaa – kuten esimerkiksi tänään. Nyhtökanan rippeet kääräistään munakkaan, mustapapujen, avokadon, salsan ja cheddarin kanssa tortillaletun sisään. Höystetään vielä limellä, korianterilla ja chilillä, ja ay caramba kun tulee hyviä! Nautitaan kahvin ja päivän lehden kera ja santsataan lähes aina.
- 2 tortillalettua
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vettä
- 1 dl nyhtökanaa (resepti)
- 1 dl mustapapuja
- 1/2 avokado
- 0,5 dl raastettua cheddarjuustoa
- salsa verdeä
- tuoretta korianteria
- tuoretta jalapenoa
- limen mehua
Riko kananmunat kulhoon. Lisää vesi sekä suolaa ja pippuria ja sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista munakas siinä. Suikaloi munakas joko siivuiksi tai leikkaa se kahteen osaan. Viipaloi avokado. Lämmitä tortillaletut ja asettele letuille munakasta, nyhtökanaa, papuja ja avokadoa. Laita päälle raastettua cheddaria, silputtua korianteria sekä maun mukaan salsakastiketta ja ohueksi siivutettua jalopenoa. Purista päälle vielä limen mehua. Kääri burrito rullalle.