Olen mestari ylimitoittamaan kahden hengen ruokatarpeita. Tästä johtuen viikonlopun jäljiltä ollaan usein siinä tilanteessa, että jääkaappiin on kertynyt kaikenlaista ruuanlaittomateriaalia, jota ei sitten viikonlopun aikana tullutkaan käytettyä. Tämän sapuskan ristin maanantaipastaksi, koska se kursittiin eilen kokoon kaikesta ylijäämätavarasta. Tuhtia mutta toimivaa!
(4 annosta)
200 g pennepastaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
125 g ilmakuivattua kinkkua
200 g tuoreita herkkusieniä
2 dl ruokakermaa
1 prk ranskankermaa
pari kourallista tuoretta babypinaattia
suolaa ja pippuria myllystä
(parmesania)
Keitä pasta. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet sekä paloittele ilmakuivattu kinkku ja herkkusienet. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota siinä sipulit ja valkosipulit. Lisää suikaloitu kinkku ja paistele käännellen. Lisää pannulle myös sienet ja freesaa tovi, kunnes sienet ovat saaneet vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pannulle ruokakerma ja ranskankerma. Sekoita hyvin ja anna kiehua hiljalleen noin 5-10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa joukkoon huuhdeltu ja revitty pinaatti ja rouhaise joukkoon vielä suolaa ja pippuria. Sekoita kastike kypsän pastan sekaan ja raasta annosten päälle parmesania.
Moi,
ihana maukas helppo pasta. Hyvä resepti, vaikka en itse laittaisi kahdenlaista kermaa 😛
LikeLike
Piparipulla: no yhdelläkin toki pärjää! 🙂
LikeLike