Vuohenjuusto-pinaattipasta

Kasvimaa puskee pinaattia sen verran pontevasti, että tämän viikon agendalla on ollut keksiä etupäässä pinaattia sisältäviä ruokia.

Alkuperäisenä suunnitelmana oli valmistaa pinaatti-ricottapastaa, mutta koska kaupasta ei ricottaa löytynyt, sai vuohenjuusto ajaa asian. Tämä pikainen vuohenjuusto-pinaattispagetti valmistuu lähes itsestään, ja on vallan herkullista! Sitruuna ja yrtit leikkaavat muuten varsin täyteläistä ja kermaista kokonaisuutta.

chevrepastachevrepasta

(3 annosta)

  • 3 annosta spagettia
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 1 dl hapatettua kermaa
  • 1 dl pastan keitinvettä
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 2 dl tuoretta babypinaattia
  • 1 dl rucolaa
  • 2 rkl tuoretta oreganoa
  • 1 pieni sitruuna
  • suolaa ja pippuria

Keitä spagetti al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Ota keitinvettä talteen noin desin verran.

Silppua valkosipulinkynsi, sipuli, pinaatti, rucola ja oregano. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota valkosipulit ja sipulit siinä. Lisää pannulle keitetty spagetti, kerma sekä desin verran pastan keitinvettä. Sekoita joukkoon myös silputtu pinaatti, rucola, oregano sekä sitruunan mehu ja sekä noin teelusikallisen verran raastettua sitruunan kuorta. Kuumenna nopeasti ja murustele joukkoon vuohenjuusto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s