Feta-perunasalaatti

Olen tänä vuonna kokkaillut varhaisperunaa suorastaan hävyttömän vähän. Onneksi vielä ei ole liian myöhäistä!

Kauden vasta toinen perunasalaatti syntyi tänään oman kasvimaan inspiroimana: pinaattia, rucolaa ja oreganoa. Kylkeen vielä vähän sitruunaa, fetaa, kesäsipulia, kapriksia ja oliiveja, niin johan tuli maistuvaista! Tämä raikas ja kesäinen pottusalaatti vie matkumatkalle Välimeren suuntaan.

  • 500 g uusia perunoita
  • 2 kourallista tuoretta pinaattia
  • 1 kourallinen rucolaa
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 2 rkl silputtua tuoretta oreganoa
  • 1,5 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 150 g fetajuustoa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 dl halkaistuja kalamataoliiveja
  • suolaa ja pippuria myllystä

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä ja paloittele ne.

Siirrä perunat kulhoon ja revi joukkoon pinaattia ja rucolaa. Lisää myös silputtu kesäsipuli ja oregano. Kaada joukkoon reipas loraus oliiviöljyä ja sitruunan mehua. Mausta sitruunankuoriraasteella sekä suolalla ja pippurilla. Lisää paloiteltu feta, kaprikset ja oliivit ja sekoita hyvin keskenään. Tarkista maku. Lisää tarpeen mukaan oliiviöljyä/sitruunan mehua/suolaa/pippuria.

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s