Tomaattinen sieni-lehtikaalirisotto ja mozzarellabroileri

Pyhäinpäivän ruoka-agendalla oli jotakin vaivatonta ja leppoisaa, mutta satavarmasti herkkua syötävää. Risotto on aikojen saatossa todettu sopivaksi konseptiksi tähän tarkoitukseen ja ihan eritoten viikonloppuun ajoitettuna.

Kaapissa oli rasiallinen kuivattuja tatteja, jotka pääsivät sulostuttamaan hieman erilaista, tomaattipohjaista risottoa. Risoton seuralaiseksi valmistui simppeliä mozzarellalla täytettyä uunikanaa. Täydellistä himahimmailuruokaa marraskuun ensimmäiseen viikonloppuun!

lehtikaali-sienirisotto

Tomaatti-lehtikaali-tattirisotto

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 lehtikaalin lehteä
  • 2 dl kuivattuja tatteja
  • 2 dl arborioriisiä
  • noin 5 dl kasvislientä
  • 1 tlk kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • kourallinen tuoretta ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl parmesania
  • iso nokare voita

Silppua sipuli, valkosipulinkynsi ja lehtikaalin lehdet. Liota sienet vedessä ja pilko ne. Kuumenna loraus öljyä kattilan pohjalla ja kuullota sipuleita siinä. Lisää lehtikaalit ja sienet, freesaa hetki. Lisää riisi ja kääntele, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää kasvislientä ja tölkkitomaatteja hiljalleen aina kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Keittele miedolla lämmöllä välillä hämmentäen, kunnes risotto on pehmeää ja kermaista. Mausta sitruunan mehulla, ruohosipulilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi parmesan  ja voi joukkoon.

Mozzarella-basilikakana

  • 3 broilerin fileeleikettä
  • 1 pallo mozzarellaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • suolaa ja pippuria

Siivuta mozzarella ja silppua basilika. Tee fileisiin viillot ja täytä ne mozzarellalla ja basilikalla. Suolaa ja pippuroi fileet ja sulje ne paistonarulla tai hammastikulla. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää broilerit pannulle. Paista niistä pinnat kiinni ja siirrä sitten uunivuokaan, jonka pohjalle on kaadettu vähän kasvislientä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes kana on kypsää.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s