Mustaleipää, punajuurihummusta ja avokadoa

Must leib ja suitsujuust, eli  mustaleipä ja savujuusto kuuluvat nykyisin Tallinnan-reissun tuliaisiin siinä missä halpa viinikin. Saaristolaisleipää muistuttava mustaleipä maittaa eritoten kalapäällysteiden kanssa, mutta myös esimerkiksi punajuurta, avokadoa ja lehtikaalia kyydissään!

Nämä tervehenkiset leipäset sopivat niin aamu-, väli- kuin iltapalaksikin. Punajuurihummuskin valmistuu kohtuullisen vaivatta, jos käyttää esikeitettyjä punajuuria. Ja jottei liian terveelliseksi mene, niin ekstrahyvyyttä leipiin saa lisäämällä päälle vielä vuohenjuustoa ja vihreää pestoa!

punajuurihummusleipä

Punajuurihummus-avokadoleivät

  • mustaleipää
  • punajuurihummusta (resepti alla)
  • avokadoa
  • babylehtikaalia, rucolaa tai muuta pientä vihreää
  • ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria myllystä

Punajuurihummus

(Alex Nieminen ja Riikka Sukula: Vege! – Tuoreita makuja kotikeittiöstä)

  • 5 kypsäksi keitettyä punajuurta
  • 1 tlk (400 g) kikherneitä huuhdeltuna ja valutettuna
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 4 rkl tahinia
  • 1 tl juustokuminaa
  • suolaa
Anna punajuurten jäähtyä ja pane sitten kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes saat tasaisen massan. Tarkista maku ja lisää suolaa oman maun mukaan.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s