Juuresmuusi

Tämän hetken ehdottomasti kovin ruokajuttu omassa keittiössäni näyttää olevan erinäiset juurekset. Maa-artisokka, palsternakka, juuriselleri ja mustajuuri ovat henk. koht. suosikkejani, mutta oikeastaan me ollaan kyllä kaikkien juuresten kanssa eri hyviä kavereita. Juuresten kanssa sietääkin kaveerata just nyt, onhan niiden sesonki kukkeimmillaan; lisukkeeksi perunan tilalle, pata- ja uuniruokiin, sosekeittoon tai vaikkapa gratiiniin.. Juurekset taipuvat moneksi! Itse olen tällä viikolla valmistanut mm. juuresmuusia Yhteishyvän ohjeella. Joukkoon lisäsin tosin ehtaa voita, koska noh, se nyt vaan kuuluu muusin perusolemukseen.

w590_juuresmuusi.jpg

(4 annosta)

500 g jauhoista perunaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
50 g voita
1,5 dl maitoa (tai kermaa
1 rkl hunajaa
suolaa

Kuori perunat, porkkanat ja palsternakka. Paloittele ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja säästä keitinliemi. Lisää juuresten joukkoon voi ja survo juurekset maidon kanssa tai käytä sähkövatkainta. Ohenna keitinliemellä sopivan notkeaksi ja makeuta hunajalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Advertisement

2 thoughts on “Juuresmuusi

  1. “Maa-artisokka, palsternakka, juuriselleri ja mustajuuri ovat henk. koht. suosikkejani” ja myös niitä, joista lisäreseptit olisivat varsin tervetulleita! 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s