Näinä aurinkoisina lomapäivinä ruokailu on ollut mukava siirtää ulkotiloihin. Pastasalaatti on mitä mainioin eväs mukaan piknikille: nopea, täyttävä ja näppärästi rasioihin pakattava!
Tämä piknik-salaatti on sopivan kevyt kesäpäivään, mutta silti riittävän ruokaisa pitämään nälän loitolla. Sillä välin kun pasta kypsyy, pilkotaan kasa sekalaisia kasviksia, prosciuttoa, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Sekoitetaan pastan joukkoon avokadomössöä, yhdistetään kaikki komponentit ja maustetaan. Pakataan eväsrasioihin ja pyöräillään sopivaan retkikohteeseen nauttimaan!
- 200 g pastaa
- 2 avokadoa
- 1 limen mehu
- 1 rs kirsikkatomaatteja
- 1/2 kesäkurpitsa
- 100 g ilmakuivattua kinkkua
- 1/2 rs rucolaa
- 1 dl silputtuja kalamataoliiveja
- 1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1/2 jalapeno
- suolaa ja pippuria
Kypsennä ja valuta pasta. Muussaa 1,5 avokadoa ja tiristä avoadomössön sekaan limen mehut. Sekoita avokadomössö pastan joukkoon. Paloittele jäljelle jäänyt puolikas avokado ja kesäkurpitsa, halkaise kirsikkatomaatit, paloittele kinkku ja revi rucola. Lisää ne sekä oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit pastan joukkoon. Hienonna jalapeno ja mausta pastasalaatti silputulla jalapenolla sekä suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.