Pippurimylly: Inkivääri-juuressosekeitto

Viikonlopun jälkeen on mukava aloittaa uusi viikko kepeällä kasvisruualla. Jonkinlaista kasvissosekeittoa teki ihan julmetusti mieli, joten tällaista sitten tänään. Jotenkin näihin sosekeittoihin ei osaa kyllästyä koskaan, aina vaan maittaa yhtä hyvin. Päivän turhimpana ja epämielenkiintoisimpana triviatietona muuten kerrottakoon, että pidän selleristä jopa enemmän kuin on ehkä normaalia. Käsittääkseni suurin osa normaali-ihmisistä ei kyseisestä juureksesta liiemmin välitä, mutta minulle maistuu kyllä aivan epätavallisen hyvin 😀 mutta juu, tämä soppa oli varsin herkkua!

3 perunaa
3 porkkanaa
n. 200 g juuriselleriä
n. 200 g palsternakkaa
n. 300 g lanttua
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
persiljaa, timjamia, mustapippuria
2 dl ruokakermaa

Raasta inkivääri ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kaikki loput ainekset suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Kuumenna kattilassa loraus öljyä ja kuullota siinä sipuleita ja inkivääriä hetki. Lisää juurekset myös hetkeksi kuullottumaan. Kaada vesi kattilaan ja murenna liemikuutiot joukkoon. Mausta persilja, timjamilla ja mustapippurilla. Keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää lopuksi joukkoon kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s