Erittäin hyvä ellei täydellinen lasagne

Viikonloppuna heivataan lounassalaatit, ankeat eväsrasiat ja terveelliset arkiruuat mäkeen ja annetaan tilaa hedonismille, hölläilylle ja herkuttelulle. Lasagne, tuo juustoinen ja mehevä hiilariunelma, on tähän tarkoitukseen sopiva lauantairuoka!

Helsingin Sanomien Ruokatorstaissa julkaisiin torstaina vaatimattomasti nimetty resepti: paras lasagne. Sen täytyi olla kohtalo, sillä meillä oli juuri sopivasti jääkaapissa tuorelasagnelevyjä, joiden eräpäivä läheni uhkaavasti.

Tuumasta ryhdyttiin toimeen, ja kyllähän tällä reseptillä nauttimieni lasagnejen topkolmoseen yllettiin aivan kirkkaasti! Mascarponea, ranskankermaa, reilusti juustoa ja maukasta tomaattikastiketta – kokonaisuus oli jopa syntinen, kilokaloreistaan huolimatta ei kuitenkaan lainkaan tunkkainen. Mitään lasagnejen kauneuskilpailuja ei tällä teoksella voitettaisi, mutta onneksi sisältö on tärkein.

lasagne

Paras lasagne

Resepti: Suvi Rüster / Helsingin Sanomat 9.2.2017

(4-6 annosta)

 

5–6 (250 g)  tuorelasagnelevyä

Tomaattijauhelihakastike:

  • 400 g
  • jauhelihaa
  • 2 tlk (à 400 g)
  • hyvää tomaattimurskaa
  • 1 salottisipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl oreganoa hienonnettuna
  • 2 lihafondikuutiota
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl muskottipähkinää raastettuna (tai 1 tl jauhettua muskottipähkinää)
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna

Väliin:

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 200 g juustoraastetta

Päälle:

  • 100 g ranskankermaa
  • 1 dl juustoraastetta

Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota pari minuuttia. Lisää pannulle jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut. Lisää oregano, lihafondikuutiot, sokeri ja muskottipähkinä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Kiehauta ja kypsennä vielä viisi minuuttia.

Voitele lasagnelevyn kokoinen (noin 15 cm x 25 cm kokoinen) uunivuoka öljyllä. Kaada vuoan pohjalle kerros tomaattijauhelihakastiketta. Nosta päälle lasagnelevy. Lusikoi päälle tomaattijauhelihakastiketta. Nostele päälle nokareita mascarponejuustoa ja ripottele päälle juustoraastetta. Tee näin yhteensä noin viisi kerrosta. Levitä päällimmäiseksi lasagnelevy. Voitele levy ranskankermalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s