Kesäkurpitsapihvit

Kaupan kasvislaareissa pötkötteli tänään niin massiivisen kokoisia kesäkurpitsoita, ettei niitä yksinkertaisesti voinut sivuuttaa. Niinpä sunnuntailounas valmistuikin kesäkurpitsan ehdoilla!

Kesäkurpitsapihvit ovat parhaimmillaan ihan yltiöherkullista ruokaa, mutta vaativat tekijältään hieman malttia. Raastettu kesäkurpitsa kannattaa aina malttaa valuttaa huolella ja tiristää mahdollisimman paljon niistä irtoavaa nestettä pois, mikäli haluaa että omat hermot eivät ole paistovaiheessa yhtä riekaleina kuin itse kesäkurpitsapihvit pahimmassa tapauksessa ovat. Muutenhan nämä ovat melko yksioikoisesti ja leppoisasti valmistuvaa apetta – just sopivaa sunnuntairuokaa siis! Syötiin yrttikvinoan ja turkkilaisen jogurtin kera.

kesakurpitsapihvit

  • 500 g kesäkurpitsaa
  • ½ ruukku ruohosipulia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl raastettua parmesania
  • pari lehtikaalin lehteä silputtuna
  • suolaa ja pippuria

Raasta kesäkurpitsat ja laita ne lävikköön tiskialtaan ylle. Rouhaise sekaan pari kierrosta suolaa myllystä, sekoita ja valuta ainakin varttitunnin ajan. Painele esim. talouspaperin avulla raastetta, jotta siitä irtoaa mahdollisimman paljon nestettä. Siirrä raaste sitten kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Mikäli massa tuntuu liian löysältä ja vaikeasti käsiteltävänä, lisää jauhoja. Muotoile massasta pihvejä ja paista ne pannulla öljyssä molemmin puolin. Mikäli ensimmäisen pihvisatsin kääntäminen ja käsittely ylipäätään tuntuu liian hankalalta, lisää loppumassaan taas jauhoja ennen seuraavan satsin paistamista.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s