Vuohenjuustolla höystetty punajuuri-pastasalaatti

Havahduin punajuurisesonkiin vasta tällä viikolla syötyäni aivan huikean hyvää punajuurikeittoa. Punajuuri on ystävä, mutta muistan käyttää sitä ruuanlaitossa aivan liian harvoin!

Punajuuresta kokkailu on himpun verran ärsyttävää, mutta sitäkin palkitsevampaa puuhaa: väriloiston lisäksi myös makuelämys on taattu, kun makean punajuuren yhdistää  johonkin suolaiseen elementtiin. Tämä herkullinen juures muuttuukin entistä herkullisemmaksi saadessaan kylkeensä esimerkiksi voimakkaita juustoja, kuten fetaa, halloumia, sinihomejuustoa tai vuohenjuustoa. Valitsin tällä kertaa jälkimmäisen, mutta tähän pastasalaattiin sopii erinomaisesti myös mikä tahansa muu yllämainituista.

punapasta.jpg

punapasta3.jpg

(2 annosta)

150 g pennepastaa
2 pienehköä punajuurta
1 valkosipulinkynsi
1/2 sipuli
1,5 dl kasvislientä
loraus balsamiviinietikkaa
suolaa ja pippuria myllystä
2 rkl pinjansiemeniä
150 g vuohenjuustokuutioita
1/2 rasia rucolaa

Keitä pasta al denteksi. Kuori ja raasta punajuuri, valkosipulinkynsi ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja lisää punajuuri- ja sipuliraaste. Kuullota viitisen minuuttia, lisää sitten kasvisliemi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Hämmennä välillä ja mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Kaada kypsät pastat pannulle ja sekoita huolellisesti keskenään. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Laita lautasille ensin kerros rucolaa, sitten punajuuripastaa ja sitten murusteltua vuohenjuustoa. Ripottele päälle pinjansiemenet.

punapasta5.jpg

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s