Uutuusnaksuja ja texmex-salaattia

Sain tuossa pari viikkoa takaperin kotimaisen Real Snacksin uudet tortillalastut testaukseen, mutta vasta nyt viikonloppuna ehdimme niitä maistelemaan. Kyseessä on siis markkinoiden ensimmäiset kotimaiset maissilastut, joita tehtaillaan Pyhännän tehtaalla. Makuvaihtoehtoja näissä uutuusnaksuissa on neljä: original, cheese, jalapeno ja chili. Erona kilpaileviin tuotemerkkeihin on ainakin se, että energiaa näissä mainostetaan olevan vähemmän, ja pakkauskokovaihtoehtoja löytyy puolestaan enemmän.

Arvon testiryhmämme (eli minä ja avokkini) arvosti tuotteessa luonnollisestikin kotimaisuutta, joka on toki aina ehdoton plussa. Kiitosta heruu lisäksi siitä, että naksuja on saatavana myös pienissä 75:n gramman pusseissa – ehdottoman positiivista kehitystä nykypäivänä, kun harmillisen montaa karamelliä, sipsiä ja muuta herkkua on saatavana vain megasuperjättikoossa. Itse syön esimerkiksi kaikenlaisia sipsejä ja muita raksuja niin vähän ja harvoin, että arvostan kyllä näitä pienempiä pakkauskokoja suuresti. 

Saimme testaukseen original- ja juustonaksut, joista jälkimmäiset olivat meidän molempien lemppareita näistä kahdesta. Original -lastuihin jäimme sen sijaan kaipaamaan vähän lisää makua, mutta toisaalta me olemmekin paatuneita maustetun ruuan ja erityisesti tulisten makujen ystäviä. Noita jalapeno- ja chiliversioita on ehkä tästä syystä siis testattava myös. Molempien mielestä sekä maussa sekä rakenteessa oli jotain erilaista kuin muissa vastaavissa tuotteissa – mutta mitä, sitä emme ihan osanneet sanoiksi pukea 😀

Osa raksuista päätyi seuraavanlaiseen texmex -vivahteiseen salaattiin. On varmaan vääryys kaikkia salaatteja kohtaan kutsua tätä salaatiksi, vaikka kyllä tuolta sipsi-, salsa- ja ranskankermakasan alta ihan oikeasti niitä rehujakin löytyi.. Kasvissyöjät voinevat korvata kanan vaikkapa kidneypavuilla.
 

Texmex-salaattiin tuli:

jäävuorisalaattia
tuorekurkkua
kirsikkatomatteja
punaista paprikaa
maissia
tacomausteella maustettua broileria
tortillasipsejä
punasipulia
jalapenoja
salsakastiketta
ranskankermaa
juustoraastetta
 

Jaa että mitenkäs tuota sitten oikein syötiin? Ihan hyvä kysymys. Itse katsoin parhaaksi toisella kädellä haarukoida salaattia ja toisella taas kauhoa tortillasipsejä dippeineen ääntä kohti. En ollut aiemmin tämän tyyppistä settiä tehnytkään, mutta hyvin maistui!
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s