Pippurimylly: Kesäkurpitsaohukaiset

Erilaiset ohukaiset ovat mitä mainiointa arkiruokaa, ja tällä kertaa ohukaistaikinaan päätyi mukaan hyvä ystäväni kesäkurpitsa. Kesäkurpitsaa tuli muutama vuosi sitten aikalailla ylikäytettyä ruuanlaitossa, kun tapanani oli laittaa sitä mukaan lähestulkoon jokaiseen sapuskaan, mitä tein. Nykyisin suosin kohtuukäyttöä, jotten vallan kyllästyisi koko vihannekseen. Ohukaiset ovat muuten siitä jänniä, että minun suuhuni ne jostain syystä maistuvat aina melkolailla samalta riippumatta siitä, mitä niissä on ’pääaineksena’. Siitä huolimatta tykkään kaikenmoisista ohukaisista tosi paljon, niin myös näistä. Ohjeen näihin otin Christinalta, jota kiitänkin maistuvasta reseptistä 🙂 Lisukkeena persiljaperunamuusia, raejuustoa sekä jogurtticoleslawta Chocochilin tapaan.

1 kesäkurpitsa (300 g)

3 rkl korppujauhoja

2 dl maitoa

3 munaa

1-2 dl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

2 rkl yrttisilppua (tai 1 tl kuivattua yrttiä)

 

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuullota raastetta pannulla rasvassa muutama minuutti. Anna raasteen jäähtyä hetki. Mittaa korppujauhot turpoamaan maitoon. Lisää munat, vehnäjauhot, öljy, mausteet ja lopuksi kesäkurpitsaraaste. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista lettuja miedolla lämmöllä ohukaispannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s