Kesä tuli, ja minä toivotin sen tervetulleeksi sängyn pohjalta käsin pirullisessa kuumeessa. Jäätelön ja helleruokien sijaan onkin viime viikkoina tullut syötyä lämpimiä, pehmeitä ja höttöisiä hiilaripitoisia mukavuusruokia. Eritoten pastaa!
Söin hiljattain erinomaista pasta puttanescaa ravintolassa, ja annoksen maut jäivät sen verran sinnikkäästi kutittelemaan kielen päälle, että pöperöä oli pakko kokeilla kotonakin. Reseptin tähän “ilotytön spagettiin” ryöstin Nigellalta.
3 rkl oliiviöljyä
8 anjovista
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl chilihiutaleita
500 g spagettia
2 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
150 g mustia oliiveja
2 rkl kapriksia
3 rkl tuoretta persiljaa
suolaa ja pippuria
Keitä pasta. Hienonna valkosipulinkynnet ja anjovikset. Kuumenna öljy pannulla ja lisää anjovikset. Paista käännellen muutama minuutti ja lisää sitten valkosipuli ja chilihiutaleet. Paista sekoittaen ja kaada tölkkitomaatit pannulle. Pienennä tomaatteja lastan avulla ja lisää myös pilkotut oliivit sekä kaprikset joukkoon. Anna porista hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Lisää keitetty spagetti kastikkeen joukkoon. Viimeistele tuoreella persiljalla.
Itse usein lisään puttanescaan muutaman sardellifileen sekä purkillisen öljyssä hengaillutta tonnikalasäilykettä. Sekä tietty aimo annos vastaraastettua parmesaania lopuksi päälle laadukkaan oliiviöljyn kera!
LikeLike
TapioT: Tonnikala ja sardellit onkin varmasti oivallinen protskulisä, sillä minun nälkääni tämä pasta ei tällaisenaan montaa tuntia pitänyt 🙂
LikeLike