Nyhtökaurabolognese

Uusi viikko polkaistaan käyntiin kunnon satsilla vegebolognesea!

Maanantai on just hyvä päivä valmistaa jotakin tuttua ja turvallista, aina hyvää perusruokaa. Bolognese taipuu kasvisversioksi esimerkiksi nyhtökauralla. Mitä pidempään kastikkeen malttaa antaa hautua, sitä makoisampaa tulee!

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipunkynttä
  • 2 sellerinvartta
  • 2 porkkanaa
  • 1 pkt nyhtökauraa (tomaatti-savupaprika-persilja)
  • 1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • tuoretta oreganoa, timjamia ja basilikaa
  • mustapippuria ja suolaa

Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja sellerinvarret. Pilko myös porkkanat ihan pieniksi kuutioiksi. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota sipuli ja valkosipuli siinä. Lisää sellerit ja porkkanat ja freesaa vielä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle nyhtökaura ja pyöräytä sitä muutaman kerran pannulla. Kaada sitten joukkoon tölkkitomaatit ja kasvisliemi. Lisää tomaattipyre ja mausta punaviinietikalla, hunajalla, yrteillä, suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua hiljakseen puolisen tuntia. Tarjoa spagetin kanssa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s