Tofu-ananascurry

Arki-illan ateriaksi teki mieli jotakin maukasta, lievästi Aasia-henkistä apetta. Koska appeen piti olla myös mahdollisimman mutkaton, valikoitui ruokalistalle iisi tofucurry!

Helppo peruscurry syntyy currytahnasta ja kookosmaidosta sekä kolmesta perusmausteesta, joita tulee tungettua lähes joka ruokaan: chilistä, inkivääristä ja valkosipulista. Proteiinipuolesta piti huolta tofu, ja kylkeensä se sai ananasta ja paprikaa.

(4 annosta)

  • 300 g tofua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tuore chili
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
  • 1 punainen paprika
  • 1/3 tuore ananas
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 limen mehut
  • tuoretta korianteria ja thaibasilikaa

Paloittele tofu. Paista se pannulla öljyssä rapeaksi ja mausta soijakastikkeella. Siirrä syrjään odottamaan.

Silppua valkosipulinkynnet, chili ja inkivääri. Paloittele paprika ja ananas. Kuumenna iso loraus öljyä pannulla ja kuullota valkosipuli, inkivääri ja chili siinä. Lisää currytahna ja curryjauhe ja freesaa käännellen vielä parin minuutin ajan. Lisää sitten paprika ja pehmennä sitä vielä noin minuutin ajan. Kaada pannulle kookosmaito ja anna kiehahtaa. Lisää tofu- ja ananaskuutiot ja anna hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Mausta soijakastikkeella, limen mehulla ja silputulla korianterilla ja thaibasilikalla.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s