Vieläkö joku muistaa kebakoita? Noita puutikun päähän pujotettuja jauhelihapötköjä popsittiin 90-luvulla koulun ruokalassa erinomaisen hyvällä ruokahalulla. Kotona kebakoita nautittiin einesmuodossa, mikrossa lämmitettyinä ja sinapilla höystettynä koulun jälkeen. Sen ajan lapsesta ne tuntuivat hyvinkin eksoottisilta – ja maistuivat tietysti herkulta!
Kebakoita löytynee edelleenkin kaupan eineshyllystä, mutta ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen en ole niihin kajonnut. Yhtenä kesäiltana päädyimme kuitenkin jäljittelemään tuota ysäriklassikkoa laittamalla grilliin tirisemään kanakebakoita. Lisukkeeksi tarjoiltiin tsatsikia, tomaattista kebabkastiketta, varhaiskaalia ja tomaatti-kurkkusalaattia.
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 chili
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 10 rosepippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- kourallinen tuoretta korianteria
Hienonna valkosipulinkynnet, chili ja korianteri. Murskaa rosepippurit morttelissa. Yhdistä broilerin jauheliha, valkosipuli, chili ja mausteet kulhossa. Muotoile massasta kebakoita ja pujota ne grillitikkuihin. Grillaa grillissä kypsiksi.