Broilerikebakot

Vieläkö joku muistaa kebakoita? Noita puutikun päähän pujotettuja jauhelihapötköjä popsittiin 90-luvulla koulun ruokalassa erinomaisen hyvällä ruokahalulla. Kotona kebakoita nautittiin einesmuodossa, mikrossa lämmitettyinä ja sinapilla höystettynä koulun jälkeen. Sen ajan lapsesta ne tuntuivat hyvinkin eksoottisilta – ja maistuivat tietysti herkulta!

Kebakoita löytynee edelleenkin kaupan eineshyllystä, mutta ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen en ole niihin kajonnut. Yhtenä kesäiltana päädyimme kuitenkin jäljittelemään tuota ysäriklassikkoa laittamalla grilliin tirisemään kanakebakoita. Lisukkeeksi tarjoiltiin tsatsikia, tomaattista kebabkastiketta, varhaiskaalia ja tomaatti-kurkkusalaattia.

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 10 rosepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • kourallinen tuoretta korianteria

Hienonna valkosipulinkynnet, chili ja korianteri. Murskaa rosepippurit morttelissa. Yhdistä broilerin jauheliha, valkosipuli, chili ja mausteet kulhossa. Muotoile massasta kebakoita ja pujota ne grillitikkuihin. Grillaa grillissä kypsiksi.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s