Superhelteillä olen välttänyt uunin ja lieden käyttämistä kuin ruttoa. Silloin kun en ole turvautunut ulkoruokintaan, on hengen pitimiksi valmistunut kaikkea mahdollisimman nopeaa: voileipiä, salaatteja ja pikapastoja.
Hellepastojen saralla olen tietenkin suosinut sellaisia tapauksia, joissa kastiketta ei tarvitse kuumentaa tai paistaa laisinkaan. Spagetti vain keittymään ja “kastike”ainekset suoraan al dente -pastan sekaan. Tällä kertaa se tarkoitti kaikkea mitä jääkaapista löytyi eli punaista pestoa, tonnikalaa, kapriksia, oliiveja, rucolaa ja oreganoa. Nam!
(2 annosta)
- 2 annosta spagettia
- 1 tlk vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä
- 2 rkl punaista pestoa
- 1 dl mustia oliiveja
- 2 rkl kapriksia
- 2 kourallista rucolaa
- 2 rkl silputtua tuoretta oreganoa
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta
- 1 tl chilihiutaleita
- mustapippuria
- (extra virgin -oliiviöljyä)
Keitä pasta al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Valuta pasta ja laita se takaisin kattilaan. Sekoita pastan joukkoon pesto, tonnikala, kaprikset sekä silputut oliivit, rucola ja oregano. Purista sekaan sitruunan mehua ja hieman sitruunan kuoriraastetta. Mausta chilihiutaleilla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa joukkoon loraus hyvää oliiviöljyä. Tarkista maku.