Tofu-nuudelikeitto

Herkkujen täytteinen viikonloppu on hyvä päättää hieman kepeämpiin tunnelmiin!

Kasvisten kyllästämä tofu-nuudelikeitto on kevyt ja terveellinen, mutta täynnä makua. Soppa sopii erinomaisesti erinäisten jääkaappiin pyörimään jääneiden kasvisten loppusijoituspaikaksi; mitä värikkäämpää, sitä parempi!

  • 1 purjo
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1 litra kasvislientä
  • 1 punainen paprika
  • 1 iso keltainen porkkana
  • 1 iso oranssi porkkana
  • 2 rkl limen mehua
  • chilirouhetta, pippuria
  • 100 g lehtikaalia
  • 300 g kylmäsavutofua
  • 2 levyä nuudeleita
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Silppua purjo, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna loraus öljyä kattilan pohjalla ja kuullota ne siinä. Kaada pälle kasvisliemi ja anna liemen kiehahtaa. Lisää paloiteltu paprika ja porkkanat ja mausta limen mehulla, chilillä ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa kattilaan silputtu lehtikaali ja paloiteltu tofu. Anna lehtikaalin hieman painua kasaan. Tarkista suola ja lisää keittoon vielä silputtua tuoretta korianteria tai persiljaa. Kypsennä nuudelit erillisessä kattilassa ja jaa nuudelit neljälle lautaselle. Kaada päälle keitto.

Leave a comment