Katkarapu-herkkusienicarbonara

Klassinen pasta carbonara muuntuu ja muokkautuu moneksi. Tämän pastalegendan perusainekset – kerma, parmesaani ja munankeltuaiset – luovat ruoalle niin maukaan pohjan, että kaiken muun voikin sitten säveltää tilanteen mukaan!

Tämänkertaisen arki-carbonaran aineksiksi valikoituivat katkaravut, herkkusienet ja tilli. Parmesaanin ja mustapippurin kanssa suosittelemaan noudattamaan nyrkkisääntöä “Enemmän on enemmän”.

(2 annosta)

  • 200 g pastaa
  • 1 pss (180 g ) katkarapuja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 salottisipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 2 kananmunan keltuaista
  • mustapippuria ja suolaa
  • kourallinen tuoretta tilliä

Keitä pasta al denteksi ja valuta se. Sulata katkaravut. Silppua valkosipulinkynsi ja sipuli, paloittele sienet. Kuumenna loraus öljyä pannussa ja kuullota sipulit ja valkosipulit siinä. Lisää joukkoon sienet ja ruskista nekin. Sekoita kerma, parmesaani ja keltuaiset keskenään kulhossa. Rouhaise sekaan kunnolla suolaa ja pippuria. Lisää kermaseos, pasta ja katkaravut pannulle ja sekoita ne sienten ja sipulien kanssa. Saksi joukkoon tilliä ja lisää vielä tarpeen mukaan mustapippuria ja parmesaania.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s