Tiistai, ja mieli halajaa jotakin konstailematonta ja perushyvää arkiruokaa. Bolognese pyörii mielessä, mutta ei ihan perinteinen sellainen kuitenkaan.
Vastaus löytyy lopulta yksinkertaisesta vegepastasta, joka rakennetaan kylmäsavutofusta, herkkusienistä ja aurinkokuivatuista tomaateista. Haudutellaan tomaatti-kermakastikkeessa ja viimeistellään tuoreella basilikalla ja parmesaanilla – ja huuhdotaan alas lasillisella viikonlopun jämäpunkkua!
(4 annosta)
- 300 g kylmäsavutofua
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
- 0,5 dl punaviiniä
- suolaa, pippuria, kuivattua oreganoa
- ½ punainen chili
- 2 dl kaurakermaa
- 3 rkl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
- ½ ruukkua tuoretta basilikaa
- raastettua parmesania
Paloittele tofu ja paista se pannulla öljytilkassa. Siirrä tofu syrjään odottamaan.
Silppua valkosipulinkynnet ja sipuli. Paloittele sienet. Kuumenna loraus öljyä ja kuullota sipulit ja valkosipulit siinä. Lisää sienet ja ruskista nekin. Kaada tölkkitomaatit pannulle ja pieni tomaatteja hieman lastan avulla. Lisää myös viini. Anna porista hiljalleen kymmenisen minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla sekä hienonnetulla chilillä. Lisää vettä, mikäli tarvis. Lisää lopuksi kerma ja anna hautua vielä muutama minuutti. Silppua lopuksi joukkoon basilika. Tarjoa keitetyn pastan kanssa ja viimeistele annokset raastetulla parmesaanilla.