Varhaiskaali-avokadosalaatti

Mehevä ja rapsakka varhaiskaali on yksi kevään ehdottomasti odotetuimmista herkuista. Se on erinomaista sellaisenaan, mutta myös esimerkiksi grillissä käristettynä tai nopeasti pannulla paistettuna.

Tällä kertaa valmistin varhaiskaalista simppelin kaalisalaatin grillikauden avajaisiin, sillä raikas ja makea varhaiskaali sopii täydellisesti raskaiden grilliruokien kontrastiksi. Tämä freesi avokado-kaalisalaatti valmistuu vikkelään, ja parhaimmillaan se on maustuttuaan tovin jääkaapissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 300 g varhaiskaalia
  • 1 avokado
  • 0,25 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • 1/2 puntti tilliä
  • suolaa ja pippuria

Silppua kaali ja paloittele avokado. Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu, raastettu valkosipulinkynsi, viinietikka, dijonsinappi, hunaja, piparjuuritahna, silputtu tilli sekä suola ja pippuri keskenään kulhossa. Sekoita sitten öljyseos kaalin ja avokadon joukkoon. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ja tarjoa esimerkiksi makkaran lisukkeena.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s