Mehevä ja rapsakka varhaiskaali on yksi kevään ehdottomasti odotetuimmista herkuista. Se on erinomaista sellaisenaan, mutta myös esimerkiksi grillissä käristettynä tai nopeasti pannulla paistettuna.
Tällä kertaa valmistin varhaiskaalista simppelin kaalisalaatin grillikauden avajaisiin, sillä raikas ja makea varhaiskaali sopii täydellisesti raskaiden grilliruokien kontrastiksi. Tämä freesi avokado-kaalisalaatti valmistuu vikkelään, ja parhaimmillaan se on maustuttuaan tovin jääkaapissa.
- 300 g varhaiskaalia
- 1 avokado
- 0,25 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl dijonsinappia
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 1 tl piparjuuritahnaa
- 1/2 puntti tilliä
- suolaa ja pippuria
Silppua kaali ja paloittele avokado. Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu, raastettu valkosipulinkynsi, viinietikka, dijonsinappi, hunaja, piparjuuritahna, silputtu tilli sekä suola ja pippuri keskenään kulhossa. Sekoita sitten öljyseos kaalin ja avokadon joukkoon. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ja tarjoa esimerkiksi makkaran lisukkeena.