Sahramirisotto

Koska keltainen on kevään väri, risotto alla milanese eli sahramirisotto on nappivalinta keväiseen ruokapöytään!

Sahramirisotto on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellisen herkullinen ja täyteläinen lisukeruoka monenlaiselle lihalle ja kalalle. Tämä italialaisen keittiön klassikko saa herkullisen värinsä ja ominaismakunsa vain pienestä hyppysellisestä sahramia – juuri muuta ei risoton perusainesten lisäksi sitten tarvitakaan.

sahramirisotto

(2-3 annosta)

  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl risottoriisiä
  • 1/2 ps (0,25 g)  sahramia
  • 5 dl kanalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • nokare voita
  • 0,5 dl raastettua parmesania
  • 1 kananmunan keltuainen
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna loraus öljyä kasarissa ja kuullota sipuli ja valkosipuli siinä. Lisää riisi ja sahrami ja kääntele, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää kanalientä ja valkoviiniä pannulle hiljalleen aina kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Jatka näin, kunnes riisi on al denteä ja risoton koostumus kermaista. Sekoita sitten voi ja parmesaani joukkoon, sekä ihan lopuksi kananmunan keltuainen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele annokset silputulla lehtipersiljalla.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s