Viime aikoina ruoanlaittoon ei juurikaan ole ollut ylimääräistä aikaa, minkäpä vuoksi nopeat lounaat ovat olleet suosiossani jopa viikonloppuisin. Tämä viidessä minuutissa valmistuva kevytlounas pelasti mm. eilen nälkäkiukulta ja -kuolemalta.
Tähän todelliseen pikalounaaseen tarvitaan vain pari syöntikypsää avokadoa, tonnikalaa, majoneesia sekä sekalainen setti mausteita ja muita höysteitä kaappien kätköistä. Taittavat lounasnälän nopeasti, mutta sopivat erinomaisesti myös alku- tai iltapalaksi!
- 2 avokadoa
- 1 tlk vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä
- 3 retiisiä
- 1 sellerinvarsi
- 0,5 dl majoneesia
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 tl piparjuuritahnaa
- tuoretta ruohosipulia ja persiljaa
- suolaa ja pippuria
Halkaise avokadot kahtia ja poista niistä kivet. Pilko retiisit ja selleri, valuta tonnikala. Sekoita tonnikala, retiisit, sellerit ja majoneesi keskenään kulhossa. Mausta seos sitruunan mehulla, piparjuuritahnalla, silputulla ruohosipulilla ja persiljalla sekä suolalla ja pippurilla. Täytä avokadojen kolot tahnalla.