Kana-avokado-kookosriisikulho

Olen laiska kokki silloin, kun olen yksin kotona. Vaikka osaankin arvostaa hyvää ruokaa myös yksin ruokaillessa, en itseni tähden jaksa nähdä kovin kummoista vaivaa ateriani eteen. Siksipä lauantailounaaksi pyöräytin helpon ja nopean kulhoruoan kanasta, avokadosta, pinaatista ja kookosriisistä.

Nämä kulhoruoat ovat jotenkin niin vaivattomia, että melkein tuntuu kuin lintsaisi ruoanlaitosta. Neljästä pääkomponentista valmistui hyvinkin toimiva yhden naisen pikalounas: ravitseva, täyttävä ja herkullinen!

kana-riisikulho

(1 annos)

  • 1 dl jasmiiniriisiä
  • 3 rkl kookosmaitoa
  • 1 tl mangocurryjauhetta
  • 1 broilerin ohutleike
  • 1,5 rkl soijakastiketta
  • 1 tl habanerokastiketta
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl limen mehua
  • 0,5 tl seesamiöljyä
  • 1/2 avokado
  • 25 g tuoretta babypinaattia
  • 1 kevätsipuli
  • seesaminsiemeniä
  • srirachamajoneesia

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keittämisen loppupuolella joukkoon kookosmaito ja mangcurryjauhe.

Sekoita soija- ja habanerokastike, hunaja, limen mehu ja seesamiöljy keskenääm kulhossa. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista broilerinleike siinä. Valele broilerin päälle soijaseosta paistamisen aikana. Viipaloi paistettu kana ja  avokado. Asettele riisi, kana, revitty pinaatti sekä avokadoviipaleet kulhoon. Silppua joukoon yksi kevätsipuli ja ripottele annoksen päälle seesamnisiemeniä. Tarjoa srirachamajoneesin kanssa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s