Tonnikala-avokadolämppärit

Lämpimät voileivät ovat varmasti osa jokaisen 80-luvulla syntyneen lapsuuden makumuistoja. Vehnäleipä kuorrutettiin mieleisillä täytteillä sekä aimo annoksella juustoa, joka yhdessä tomaatin kanssa poltti malttamattoman ruokailijan kitalaen. Lämppärit olivat eräänlainen spesiaaliherkku, jota nautiskeltiin pääasiassa viikonloppuisin.

Vaikka lämpimät voileivät kuulostavatkin vähän tunkkaiselta ja kuluneelta kasariklassikolta, huomaan aina tasaisin väliajoin kuitenkin palaavani tähän lapsuuden hittiherkkuun. Mistään viikonlopun kohokohdasta ei toki enää ole kyse, mutta lämppärit ovat nopeutensa ja helppoutensa ansiosta oivallista arki-illan purtavaa. Ja myönnetään: ovathan nämä edelleen aika hyviä! 2010-luvulle päivitettyihin lämppäreihin voi lastata kyytiin esimerkiksi sriracha-tonnikalaa, avokadoa, cheddaria ja korianteria.

tonnikala-avokaleivät

tonnikala-avokaleivät

Lämpimät tonnikala-avokadoleivät

  • 4 palaa ruisleipää
  • 1 tlk vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä
  • 1 rkl srirachamajoneesia
  • 1 pieni avokado
  • 2 tomaattia
  • 50 g cheddar-goudaraastetta
  • tuoretta korianteria
  • habanerokastiketta

Voitele leivät kevyesti voilla tai margariinilla. Sekoita tonnikala ja srirachamajoneesi keskenään. Pilko avokado ja tomaatit. Levitä tonnikalatahna leiville ja laita päälle avokadoa ja tomaattia. Ripottele leipien päälle juustoraastetta ja paista leipiä 200-asteisessa 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja kuplii mukavasti. Ota leivät pois uunista. Ripottele leipien päälle silputtua korianteria ja lisää maun mukaan habanerokastiketta.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s