Kylmäsavulohicarbonara

Pasta carbonara on briljantti, suorastaan nerokas arkiruoka. Parhaimmillaan vain muutamasta raaka-aineesta muodostuva pastaherkku valmistuu minimivaivalla, mutta maistuu maksimaalisen hyvältä!

Perinteinen pasta carbonara sisältää tietenkin pekonia. Koska itse en siitä kuitenkaan niin piittaa, on minun valintani kylmäsavulohi. Tärkeintä on, että pääkomponentti on riittävän suolaista ja maukasta, sillä muilta osin kastike on varsin simppeli. Olennaista on myös riittävän tuhti määrä parmesaania ja mustapippuria. Kerma ei ole täysin välttämätön, kun taas munankeltuaiset tuovat sen verran mahtavasti makua, kermaisuutta ja kiiltoa ruokaan, että niitä en tohtisi jättää pois. Suolaa ja pippuria lukuun ottamatta muut mausteet (sitruuna, valkosipuli ja tilli) ovat täysin vapaaehtoisia, kuten myös tähän versioon terveellisyyssyistä lisätty pinaatti.

kylmäsavulohicarbonarakylmäsavulohicarbonara

Lohi-pinaatticarbonara

(2 annosta)

  • 150 g kylmäsavulohta
  • 200 g spagettia
  • 1 dl kermaa
  • 2 keltuaista
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 0,5 dl spagetin keitinvettä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 0,5 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 50 g tuoretta babypinaattia

Paloittele kylmäsavulohi. Kypsennä spagetti al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Ota pastan keitinvettä talteen noin desin verran.

Sekoita kerma, keltuaiset ja raastettu parmesaani keskenään kulhossa. Lisää joukkoon puolisen desiä pestan keitinvettä. Mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella, hienonnetulla tillillä sekä kunnon rouhaisuilla suolaa ja pippuria. Hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota se öljyssä kasarin tai kattilan pohjalla. Kaada kasariin keitetty pasta, paloiteltu lohi sekä revitty babypinaatti. Kaada perään muna-kermaseos ja sekoita hyvin keskenään. Lisää tarvittaessa lisää keitinvettä. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Jaa pasta annoslautasille ja raasta annosten päälle vielä parmesaania.

kylmäsavulohicarbonara

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s