Aina uuden viikon pyörähtäessä käyntiin on aika kaivaa parhaat arkiruokareseptit esiin. Yksi ehdottomasti toimivimmista arkiruoista on papupata: helppo, nopea, terveellinen ja edullinen!
Tämän papupadan juju on lusikallinen tahinia, joka tuo rakenteeseen kermaisuutta ja makuun pienen lisäsäväyksen. Lisäksi munakoiso, tuo tomaattipohjaisten ruokien paras kaveri, tuo pataan mukavaa mehukkuutta. Resepti on peräisin Hanna Hurtan mainiosta Kasvis-keittokirjasta, jonka joulupukki minulle viime jouluna toi.
Resepti: Hanna Hurtta: Kasvis
- 1 keskikokoinen munakoiso
- 2 valkosipulinkynttä
- 340 g kypsiä papuja (esim. valmista papumixiä)
- 0,5 tl chilijauhetta
- 1,5 tl savupaprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 dl kasvislientä
- 1 rkl tahinia
- suolaa ja pippuria
Leikkaa munakoiso noin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna loraus öljyä kasarissa ja paista munakoisoja muutaman minuutin ajan. Lisää sitten silputtu valkosipuli ja jatka kypsentämistä, kunnes munakoisot saavat väriä. Lisää pannulle pavut (valuta ja huuhtele purkkipavut huolella), chilijauhe, savupaprikajauhe ja tomaattipyre. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan. Mausta se sitten tahinilla, suolalla ja pipurilla. Tarjoile esimerkiksi tumman riisin tai kvinoan kanssa.