Italialainen lihapullaspagetti on kotiruokaa parhaimmillaan; herkullista, kotoisaa ja kaikille maistuvaa!
Mehevät lihapullat, maukas tomaattikastike ja pasta muodostavat yhdessä suorastaan vastustamattoman makutrion. Jotta lihapullista ei tulisi liian kuivia, jauhelihan kannattaa olla hieman rasvaisempaa sorttia. Kun taikinamassaan sekoittaa mukaan vielä vähän pekonia, kapriksia ja aurinkokuivattuja tomaatteja, saadaan aikaiseksi taatusti maukkaita pyöryköitä. Yrttinen tomaattikastike saa hautua niin kauan kuin kärsivällisyyttä riittää, ja koko pastaunelma viimeistellään tietenkin raastetulla parmesanilla ja tuoreella basilikalla.
(4 annosta)
Lihapullat
- 400 g luomu nauta-sikajauhelihaa
- 1 dl pankojauhoja
- 1 kananmuna
- 2 dl vettä
- 2 siivua pekonia
- 10 kaprista
- 3 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 tl oreganoa
- suolaa ja pippuria
Hienonna kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Muotoile massasta pyöryköitä. Laita pyörykät uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tomaattikastike
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 varsisellerin vartta
- 1 porkkana
- 1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
- 1 tlk tomaattimurskaa
- suolaa ja pippuria
- kourallinen tuoretta basilikaa
Lisäksi
- spagettia
- parmesania
Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, sellerit ja porkkana. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota sipulit ja valkosipulit siinä. Lisää hienonnetut sellerit ja porkkana ja fresaa vielä parin minuutin ajan. Kaada sitten pannulle tölkkitomaatit ja tomaattimurska. Pieni tomaatteja hieman lastan avulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen hautua hiljalleen puolisen tuntia. Lisää lihapullat loppupuolella kastikkeen joukkoon ja anna niiden hautua kastikkeessa ainakin viitisen minuuttia. Silppua lopuksi joukkoon tuore basilika. Tarjoa lihapullakastike spagetin kanssa ja raasta annosten päälle parmesania.