Perjantai-illan kunniaksi yhtä ikilempparia iltapalaosastolta: burriton muotoon kääräistyjä sushirullia!
Sushirullat ovat herkullista ja yllättävänkin kätevää pikkupurtavaa. Keitetään ja maustetaan sushiriisi, levitetään se täytteiden kera merileväarkille ja rullataan koko homma sievälle pötkölle. On helppoa, on hyvää, ja herkutteluruoaksi kohtalaisen kevyttäkin!
- 5 merileväarkkia
- 2 dl sushiriisiä
- 1,5 rkl riisiviinietikkaa
- sokeria, suolaa
- 1 tlk vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä
- 2 rkl srirachamajoneesia
- 1,5 dl maissia
- 1 avokado
- 2 rkl kuivattua sipulirouhetta tai nacholastuja
- tuoretta korianteria
- tarjoiluun soijakastiketta ja wasabia
Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta se riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Jäähdytä riisi. Sekoita tonnikala ja srirachamajoneesi keskenään kulhossa. Viipaloi avokado. Levitä riisi ohueksi kerrokseksi merileväarkille, kostuta tarvittaessa hieman sormia mikäli levittäminen tuntuu vaikealta. Levitä arkin toiseen reunaan vaakasuuntaan muutaman sentin päästä arkin reunasta tonnikalamajoneesi, maissit ja avokadoviipaleet. Ripottele täytteiden päälle sipulirouhetta tai murennettuja nacholastuja sekä silputtua korianteria. Halutessasi voit huljauttaa päälle vielä hieman chilikastiketta. Kääri rullalle ja katkaise rullat kahtia. Sekoita soijakastikkeen sekaan hieman wasabia ja nauti rullat wasabisoijan kanssa.
Voi kiitos tästä! Perjantai ilta on tämän myötä pelastettu. 🙂 Ja kiitos muutenkin erittäin hyvistä ohjeista ja kivasta blogista. Olen hiljattain vasta löytänyt tämän blogin, ja kuitenkin jo testaillut monta reseptiä ja löytänyt uusia lemppareita. Mukavaa iltaa!
LikeLike
Moikka Carita! Voi miten mukava kuulla 🙂 Toivottavasti sushirullat onnistuivat, kivaa viikonloppua sinnekin suuntaan!
LikeLike