Pasta alfredo parsakaalilla

Koska nopeus on valttia ja yksinkertaisuus parasta, lauantain pikalounaaksi tarjoiltiin ennätysajassa valmistuvaa pasta alfredoa.

Yksinkertaisimmillaan alfredo-kastike valmistuu voista, kermasta ja parmesanjuustosta. Kaipasin kuitenkin annokseen jotakin pientä ekstraa, ja sen homman sai hoitaa nyt parsakaali. Pieni modaus sallittakoon tähän klassikkopastaan ravintoarvojen nimissä!

pasta alfredo

(2 annosta)

  • 250 g tuorepastaa
  • 1/2 parsakaali
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 30 g raastettua parmesania
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • hieman pastan keitinvettä
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
  • suolaa ja mustapapippuria

Kypsennä pasta runsaasti suolatussa vedessä. Ota keitinvettä hieman talteen. Paloittele parsakaali ja keitä se. Sulata voi kattilassa. Lisää kerma ja sekoita keltuainen sen joukkoon. Lisää raastettu parmesan, suola, pippuri ja sitruunan mehu ja sekoita kastike tasaiseksi. Nostele kypsennetty pasta kastikkeen joukkoon. Notkista kastike tarvittaessa pastan keitin vedellä ja lisää joukkoon myös silputtu lehtipersilja. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Raasta annosten päälle vielä hieman parmesania.

pasta alfredo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s