Siika- ja mätileivät

Satavuotiaan Suomen juhlinta alkoi tänään teeman mukaisella brunssilla. Pöytä katettiin muun muuassa jos jonkin sortin eväkkäällä ja muulla merellisellä!

Brunssipöydän kirkkaimmaksi tähdeksi nousivat simppelit, mutta ah niin herkulliset siika- ja mätisuupalat. Paahdetut saaristolaisleipäpalat vuorattiin blinimäiseen tyyliin smetanalla, graavisiialla, siianmädillä, punasipulilla ja tillillä.

Rauhaisaa Suomi100-juhlapäivää meille kaikille!

  • saaristolaislepää
  • smetanaa
  • graavisiikaa
  • siianmätiä
  • punasipulia
  • tuoretta tilliä
  • rosepippureita

Paahda saaristolaisleivät leivänpaahtimessa ja leikkaa kukin keipä neljään osaan. Voitele palat smetanalla. Laita osan päälle graavisiikaa ja osan päälle mätiä. Ripottele päälle hienonnettua punasipulia ja tilliä sekä rosepippuria.

siikaleipä

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s