Satavuotiaan Suomen juhlinta alkoi tänään teeman mukaisella brunssilla. Pöytä katettiin muun muuassa jos jonkin sortin eväkkäällä ja muulla merellisellä!
Brunssipöydän kirkkaimmaksi tähdeksi nousivat simppelit, mutta ah niin herkulliset siika- ja mätisuupalat. Paahdetut saaristolaisleipäpalat vuorattiin blinimäiseen tyyliin smetanalla, graavisiialla, siianmädillä, punasipulilla ja tillillä.
Rauhaisaa Suomi100-juhlapäivää meille kaikille!
- saaristolaislepää
- smetanaa
- graavisiikaa
- siianmätiä
- punasipulia
- tuoretta tilliä
- rosepippureita
Paahda saaristolaisleivät leivänpaahtimessa ja leikkaa kukin keipä neljään osaan. Voitele palat smetanalla. Laita osan päälle graavisiikaa ja osan päälle mätiä. Ripottele päälle hienonnettua punasipulia ja tilliä sekä rosepippuria.