Lämpimät tonnikala-avokadotoastit

En tiedä mistä näitä mielihaluja aina kumpuilee, mutta minun oli jo pidemmän aikaa tehnyt mieli kunnon jenkkityylistä sandwichiä, kaikilla herkuilla täytettyä kerrosvoikkaria. Erityisesti mielessä pyöri sanat tuna avocado melt. Tätä visiota lähdin eräs päivä tällä viikolla sitten toteuttamaan!

Tämän herkkutoastin väliin päätyi tonnikalamajoneesia, avokadoa, cheddaria ja lehtikaalia. Leipä maistuu ilta- tai aamupalana ja ajaa oivallisesti myös pikalounaan virkaa.

tonnikala-avokadotoast

  • 4 palaa paahtoleipää
  • 1 tlk vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä
  • 1 rkl majoneesia
  • 1/2 avokado
  • 1 dl raastettua cheddaria
  • 2 lehtikaalin lehteä

Valuta tonnikala ja sekoita se majoneesin kanssa kulhossa. Viipaloi avokado. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa siinä silputtu lehtikaali. Siirrä lehtikaali syrjään ja pyyhkäise pannu. Levitä kahdelle paahtoleipäpalalle tonnikalamajoneesia. Laita päälle viipaloitua avokadoa, cheddaria sekä paistettua lehtikaalia. Laita paahtoleipäpalat kanneksi ja paina leipiä hieman kasaan. Kuumenna loraus öljyä pannussa paista leipiä molemmin puolin, kunnes leivät paahtuvat ja ottavat väriä itseensä ja juusto sulaa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s