Tähän aikaan vuodesta, kun on pilkkopimeää ja taivas tiputtelee vuorotellen joko vettä, räntää tai lunta, tulevat lämpöisät keitot todellakin tarpeeseen. Erityisesti mausteiset sellaiset, kenties höystettynä ripauksella eksotiikkaa!
Tämän kookos-linssikeiton ohjeen bongasin 52 Weeks of Deliciousness -blogista, ja siitä tuli kertaheitolla taloutemme vakkariresepti. Soppa on currytahnan, kookoksen ja sitruunaruohon ansiosta lempeän mausteinen, linssien ja avokadon ryydittämänä juuri sopivan täyttävä. Keitto onkin sulostuttanut rännän piiskaamia ja viiman vihmomia ihmispoloja jo useampana loka- tai marraskuisena iltana!
- 2 prk punaisia, esikeitettyjä linssejä
- 2 dl tomaattimurskaa
- 2 tl vihreää currytahnaa
- 400 ml kookosmaitoa
- 4 dl kasvislientä
- 1 punainen paprika
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunaruohotanko tai 0,5 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 limen mehu
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1,5 rkl kuivattuja chilihiutaleita
- 1 rkl soijaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 100-150 gr riisinuudeleita
- 1 avokado
- 1 dl tuoreita yrttejä, esimerkiksi korianteria ja basilikaa
- 1 kevätsipulinvarsi
Silppua sipuli, paprika ja valkosipuli. Kuumenna loraus öljyä kattilassa kuullota kasviksia siinä keskilämmöllä. Lisää kattilaan currytahna ja sekoita. Lisää sitten tomaattimurska, kasvisliemi ja kookosmaito. Huuhtele linssit ja lisää ne ja sitruunaruohotanko kattilaan. Lisää soija, chilihiutaleet, valkoviinietikka ja limen mehu. Anna porista 15 minuuttia. Nosta sitruunaruohotanko pois, ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kiehauta vielä ja maista, lisää mausteita jos on tarvis. Kypsennä riisinuudelit, pilko avokado ja silppua yrtit ja kevätsipuli. Tarjoa keitto riisinuudelien, avokadon ja yrttien kera.
Ihanaa että maistui teillekin 🙂
LikeLike