Tonnikala-avokadosalaatti

Arjessa tarvitaan ennen kaikkea nopeita, helppoja ja terveellisiä ruokareseptejä – mausta kuitenkaan tinkimättä. Tämä tonnikala-avokadosalaatti syntyy kymmenessä minuutissa, ja se sopii erinomaisesti kevyeksi iltapalaksi tai lounaaksi. On pelastanut minulta kiireisen arki-illan jos toisenkin!

Tämä salaatti on maukasta ja täyteläistä ihan tällaisenaan, mutta mikäli haluat salaatista hieman ruokaisamman ja vielä herkumman, voit lisätä joukkoon myös keitettyä pastaa tai fetajuustoa tai vaikkapa molempia. Tai aurinkokuivattuja tomaatteja, tai valkoisia papuja, kikherneitä, raejuustoa… Variaation mahdollisuudet ovat rajattomat!

tonnikala-avokadosalaatti

  • 1 iso avokado
  • 1 pieni punasipuli
  • 10 cm pätkä kurkkua
  • 1 tlk vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä
  • 2 kourallista rucolaa
  • 1 kourallinen tuoretta korianteria
  • 1/2 limen mehut
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria
  • (halutessasi fetaa/pastaa/molempia)

Paloittele avokado, sipuli ja kurkku. Valuta tonnikala. Revi rucola ja korianteri. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja purista joukkoon limen mehu. Sekoita joukkoon myös oliiviöljyä ja raastettu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit lisätä salaattiin myös keitettyä pastaa tai fetajuustoa tai molempia.

tonnikala-avokadosalaatti

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s