Feta-lehtikaalipasta

Sunnuntai on aina hyvä päivä vilkaista jääkaappiin, kerätä viikon aikana kertyneitä jämiä kasaan ja kokata niistä päivän lounas!

Tähän viikonpäätöspastaan päätyi puolikas fetajuustomötikkä, lehtikaalin rippeet sekä rasiallinen kirsikkatomaatteja, jotka pyöräytin uunin kautta. Ei maistunut laisinkaan jämäruualta, vaan oli sen sijaan vallan herkkua!

feta-lehtikaalipastafeta-lehtikaalipasta

(2 annosta)

  • noin 200 g spagettia
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 3 isoa lehtikaalin lehteä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 pieni sitruuna
  • kunnon loraus hyvää oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g fetajuustoa
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  • chilihiutaleita

Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä. Halkaise kirsikkatomaatit kahtia ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä ja rouhaise päälle myös suolaa ja pippuria. Paahda tomaatteja 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne sitten syrjään. Silppua lehtikaalin lehdet. Kuumenna loraus oliiviöljyä pannulla ja paista lehtikaalia siinä muutaman minuutin ajan. Kaada pannulle keitetty ja valutettu spagetti. Purista joukkoon sitruunan mehu, lisää myös reilu loraus oliiviöljyä ja rouhaise sekaan suolaa, pippuria ja chiliä. Raasta joukkoon myös valkosipulinkynsi. Kääntele joukkoon kirsikkatomaatit ja murenna päälle vielä fetajuusto.

feta-lehtikaalipasta

One thought on “Feta-lehtikaalipasta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s