Sunnuntai on aina hyvä päivä vilkaista jääkaappiin, kerätä viikon aikana kertyneitä jämiä kasaan ja kokata niistä päivän lounas!
Tähän viikonpäätöspastaan päätyi puolikas fetajuustomötikkä, lehtikaalin rippeet sekä rasiallinen kirsikkatomaatteja, jotka pyöräytin uunin kautta. Ei maistunut laisinkaan jämäruualta, vaan oli sen sijaan vallan herkkua!
(2 annosta)
- noin 200 g spagettia
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 3 isoa lehtikaalin lehteä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1 pieni sitruuna
- kunnon loraus hyvää oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g fetajuustoa
- mustapippuria ja suolaa myllystä
- chilihiutaleita
Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä. Halkaise kirsikkatomaatit kahtia ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä ja rouhaise päälle myös suolaa ja pippuria. Paahda tomaatteja 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne sitten syrjään. Silppua lehtikaalin lehdet. Kuumenna loraus oliiviöljyä pannulla ja paista lehtikaalia siinä muutaman minuutin ajan. Kaada pannulle keitetty ja valutettu spagetti. Purista joukkoon sitruunan mehu, lisää myös reilu loraus oliiviöljyä ja rouhaise sekaan suolaa, pippuria ja chiliä. Raasta joukkoon myös valkosipulinkynsi. Kääntele joukkoon kirsikkatomaatit ja murenna päälle vielä fetajuusto.
Kiitos ohjeesta, kuulostaa ihanalle! Etsin juuri ohjetta johon käyttää lehtikaalin loput.
LikeLike