Tonnikalaa, avokadoa ja riisiä lime-soijakastikkeella

Yritän kerran, pari viikossa ihan asioikseni pitää kotona kalaruokapäivän. Homma on siinä mielessä vähän vaivalloista, että jos kalaa haluaa muussa muodossa kuin vakuumissa, pakasteena tai purkissa, on lähdettävä  hieman lähikauppaa pidemmälle tuoretiskin perässä.

Kun vonkale on kuitenkin saatu virvelöityä ostoskoriin, on ilmassa aina pientä juhlan tuntua. Tämä kenties maailman yksinkertaisin kalaruoka koostuu nopeasti paistetusta tonnikalasta, riisistä, avokadosta sekä Aasia-henkisestä lime-soijakastikkeesta. Tavattoman helppoa ja nopeaa, mutta silti ah niin hyvää!

tonnikalapihvi. avokadoa ja riisiätonnikalapihvi. avokadoa ja riisiä

(2 annosta)

  • 2 tonnikalapihviä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 avokado
  • 1 limen mehut
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl teriyakikastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl srirachakastiketta
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 1,5 riisiä

Sekoita limen mehu, soija, teriyaki, seesamiöljy, riisiviinietikka, sriracha, seesaminsiemenet ja korianteri keskenään kulhossa. Keitä riisi. Suolaa ja pippuroi tonnikalapihvit ja paista niistä pinnat kiinni pannulla öljyssä, max. pari minuuttia per puoli. Kala saa jäädä sisältä punaiseksi. Valele pihvejä lime-soijakastikkeella kääntämisen jälkeen ja nosta nopeasti pois pannulta, ettei kala jatka kypsy yli. Asettele tonnikalapihvit ja riisi lautaselle. Valele päälle loput lime-soijakastikkeesta. Ripottele päälle paloiteltua avokadoa ja halutessasi vielä seesaminsiemeniä ja silputtua korianteria.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s