Yritän kerran, pari viikossa ihan asioikseni pitää kotona kalaruokapäivän. Homma on siinä mielessä vähän vaivalloista, että jos kalaa haluaa muussa muodossa kuin vakuumissa, pakasteena tai purkissa, on lähdettävä hieman lähikauppaa pidemmälle tuoretiskin perässä.
Kun vonkale on kuitenkin saatu virvelöityä ostoskoriin, on ilmassa aina pientä juhlan tuntua. Tämä kenties maailman yksinkertaisin kalaruoka koostuu nopeasti paistetusta tonnikalasta, riisistä, avokadosta sekä Aasia-henkisestä lime-soijakastikkeesta. Tavattoman helppoa ja nopeaa, mutta silti ah niin hyvää!
(2 annosta)
- 2 tonnikalapihviä
- suolaa ja pippuria
- 1 avokado
- 1 limen mehut
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl teriyakikastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl srirachakastiketta
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
- 1,5 riisiä
Sekoita limen mehu, soija, teriyaki, seesamiöljy, riisiviinietikka, sriracha, seesaminsiemenet ja korianteri keskenään kulhossa. Keitä riisi. Suolaa ja pippuroi tonnikalapihvit ja paista niistä pinnat kiinni pannulla öljyssä, max. pari minuuttia per puoli. Kala saa jäädä sisältä punaiseksi. Valele pihvejä lime-soijakastikkeella kääntämisen jälkeen ja nosta nopeasti pois pannulta, ettei kala jatka kypsy yli. Asettele tonnikalapihvit ja riisi lautaselle. Valele päälle loput lime-soijakastikkeesta. Ripottele päälle paloiteltua avokadoa ja halutessasi vielä seesaminsiemeniä ja silputtua korianteria.