Hernefalafelit

Ystäväni kertoi taannoin tehneensä erittäin onnistuineita hernefalafeleja hernerouheesta. Reseptivinkki tuli täydelliseen saumaan ja aivan oikeaan osoitteeseen, sillä minulla lojui kuivakaapissa lähes käyttämätön paketti hernerouhetta, jolle en oikein tahtonut keksiä käyttöä. Kotona pistin googlaten – ja sittemmin meillä onkin valmistunut hernefalafeleja jo muutamaan otteeseen.

Resepti hernefalafeleihin löytyi täältä, ja omassa versiossani olen vain korvannut kaurajauhot vehnä- ja pankojauhoilla, joskus myös livauttanut taikinaan chiliä tai tuoretta korianteria tai minttua. Konsepti on osoittautunut siitä näppäräksi, että ainekset näihin löytyy lähes aina kotoa, ja lisäksi näitä voi tarjota vaikka minkä lisukkeen kanssa; kvinoan, couscousin, muusin, salaatin. Helppoa ja hyvää kasvisruokaa pilkkahintaan!

hernefelafelit

  •  1,5 dl hernerouhetta
  • 1 ¼ dl vettä
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl suolaa
  • ¾ tl juustokuminaa
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl pankojauhoja

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä hernerouhe, vesi, sipulit, mausteet, persilja ja kaurajauhot kulhossa. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Muotoile massasta varovasti käsin pieniä pyöryköitä (noin 24 kpl) suoraan pannulle. Paista falafelit reilussa öljyssä kuumalla pannulla. Paistoaika on noin 10-12 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa falafelit esimerkiksi tahinilla maustetun jogurtin kanssa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s