Ystäväni kertoi taannoin tehneensä erittäin onnistuineita hernefalafeleja hernerouheesta. Reseptivinkki tuli täydelliseen saumaan ja aivan oikeaan osoitteeseen, sillä minulla lojui kuivakaapissa lähes käyttämätön paketti hernerouhetta, jolle en oikein tahtonut keksiä käyttöä. Kotona pistin googlaten – ja sittemmin meillä onkin valmistunut hernefalafeleja jo muutamaan otteeseen.
Resepti hernefalafeleihin löytyi täältä, ja omassa versiossani olen vain korvannut kaurajauhot vehnä- ja pankojauhoilla, joskus myös livauttanut taikinaan chiliä tai tuoretta korianteria tai minttua. Konsepti on osoittautunut siitä näppäräksi, että ainekset näihin löytyy lähes aina kotoa, ja lisäksi näitä voi tarjota vaikka minkä lisukkeen kanssa; kvinoan, couscousin, muusin, salaatin. Helppoa ja hyvää kasvisruokaa pilkkahintaan!
- 1,5 dl hernerouhetta
- 1 ¼ dl vettä
- ½ sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/4 tl suolaa
- ¾ tl juustokuminaa
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl pankojauhoja
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä hernerouhe, vesi, sipulit, mausteet, persilja ja kaurajauhot kulhossa. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Muotoile massasta varovasti käsin pieniä pyöryköitä (noin 24 kpl) suoraan pannulle. Paista falafelit reilussa öljyssä kuumalla pannulla. Paistoaika on noin 10-12 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa falafelit esimerkiksi tahinilla maustetun jogurtin kanssa.