Viikonloppuna herkuteltiin trendikkäillä sushiburritoilla!
Sushiburritot ovat tavattoman herkullista ja yllättävänkin helppotekoista sormisyötävää. Ahmisin näitä erinomaisella ruokahalulla todennäköisesti joka toinen päivä, ellei pieni aloittamisen vaivan tuska leijuisi aina tämän aiheen ympärillä. Homma ei kuitenkaan koskaan ole yhtä aikaavievää kuin aina kuvittelen, vaan sushiburritot rullautuvat maukkaaksi pikkupurtavaksi kohtalaisen vaivatta. Tämänkertaisten rullien sisään eksyi teriyakilohta, marinoitua punakaalia, guacamolea, lehtikaalia, sipulirouhetta sekä srirachamajoneesia. Kahdesta peukustani nostan pystyy molemmat!
(3 burritoa)
- 300 g lohta fileenä
- 1 rkl teriyakikastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl limen mehua
- pieni pala inkivääriä
- pieni pala chiliä
- 100 g punakaalia
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 2 tl limen mehua
- 1 tl seesamiöljyä
- 3 merileväarkkia
- 2 dl sushiriisiä
- 1 avokado
- kourallinen lehtikaalia tai babypinaattia
- sipulirouhetta
- srirachamajoneesia
- seesaminsiemeniä
Paloittele lohi. Sekoita soija, teriyakikastike, limen mehu, raastettu inkivääri ja hienonnettu chili keskenään. Sekoita lohipalat ja soijaseos kulhossa keskenään. Anna marinoitua sillä välin kun valmistelet muut ainekset.
Silppua punakaali. Sekoita soija, viinietikka, limen mehu ja seesamiöljy keskenään ja sekoita seos punakaalin joukkoon.
Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä ja mausta riisiviinietikalla. Muussaa avokado ja mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Levitä merileväarkin mattapuolelle ohut kerros riisiä. Levitä yhteen laitaan lehtikaali/pinaatti, lohipalat ja avokadomössö. Ripottele päälle sipulirouhetta, seesaminsiemeniä sekä srirachamajoneesia. Rullaa pötköksi bambumaton avulla. Kääri rulla folioon tai leivinpaperiin. Katkaise rulla veitsellä kahtia. Tarjoile rullat esimerkiksi srirachakastikkeen kanssa.