Kana-nuudelikeitto

Jos viikonloppuna syö fiinisti, hifistellen tai ulkona, tekee uusi viikko mieli aloittaa jollakin tavallisella, turvallisella ja ihanan arkisella. Kuten vaikkapa kana-nuudelikeitolla!

Tämä tuiki tavallinen kanasoppa on kyllästetty kauden kasviksilla ja maustettu reilulla kädellä valkosipulia, inkivääriä ja chiliä. Lopputulos oli kertakaikkisen maukas – sopiva sekä syksyyn että maanantain lohturuuaksi.

kana-nuudelikeitto

(4 annosta)

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 2 levyä nuudeleita
  • 2 kesäsipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1/2 kukkakaali
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 14 dl kanalientä
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 2 laakerinlehteä
  • maustepippuria
  • chilirouhetta
  • tuoretta lehtipersiljaa

Paista broilerinliha pannulla rasvassa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikajauheella. Keitä nuudelit kypsiksi.

Paloittele sipulit, porkkanat ja kukkakaali. Laita ne kattilaan ja kaada päälle kanaliemi. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi ja inkivääri ja lisää myös laakerinlehti ja maustepippurit. Anna kiehahtaa ja keitä kunnes vihannekset ovat kypsiä. Mausta chilirouheella, lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Lisää kattilaan broilerinlihat ja nuudelit. Lisää hieman vettä, jos tarvis. Viimeistele keitto silputulla lehtipersiljalla.

kana-nuudelikeitto

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s