Trendikkäät kulhoruoat jyräävät nyt ravintoloiden ruokalistoilla – ja ainakin meillä myös kotikeittiössä.
Viljasta, proteiinista ja kasviksista koostuvia kulhoruokia on hauska koota jääkaapin tarjonnan mukaan. Homma toimii ainakin terveellisenä ja kevyehkönä iltaruokana, ja eilen tämä simppeli lohi-avokadokulho ajoi lauantailounaan virkaa. Tässä on ruokavillitys, johon en ainakaan toistaiseksi osaa kyllästyä – sen verran herkullista oli jälleen kerran!
(2 annosta)
Riisi
- 1,5 dl jasmiiniriisiä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- pieni pala inkivääriä
Lohi
- 300 g lohta fileenä
- 1/2 lime
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl tuoretta korianteria
Avokado
- 1 avokado
- 1/2 lime
- 1 rkl tuoretta korianteria
- suolaa, pippuria, chilirouhetta
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Sekoita soija, riisiviinietikka, seesamiöljy, sitruunamehu, hunaja ja raastettu inkivääri keskenäänja siirrä syrjään odottamaan.
Sekoita limen mehu, hunaja ja silputtu korianteri keskenään. Suolaa ja pippuroi lohifilee ja sudi lime-korianteriseosta sen päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä noin 15 minuuttia.
Paloittele avokado. Sekoita joukkoon limen mehu ja silputtu korianteri. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.
Sekoita soija-riisiviinietikkaseos kypsän riisin joukkoon. Laita kahden kulhon pohjalle riisiä ja niiden päälle lohta ja avokadoa.