Helppoja, huokean hintaisia ja herkullisia arkiruokareseptejä ei voi koskaan olla liikaa!
Nyhtikset ja härkikset on nyt melkolailla testattu kaikissa ns. perusruuissa, kuten kaali- ja makaronilaatikossa, bolognesekastikkeessa ja niin edelleen. Yksi perinteinen liharuoka testijoukosta kuitenkin vielä puuttui, nimittäin stroganoff. Vallan sulavasti sujahti askillinen nyhökauraa tähänkin arkiruokaklassikkoon!
(3-4 annosta)
- 1 sipuli
- 100 g herkkusieniä
- suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kasvislientä
- 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (tomaatti-persiljamaustettu)
- 1 prk smetanaa
- 1 maustekurkku
- 2 tl sinappia
- ruohosipulia
Paloittele sipuli ja herkkusienet. Kuumenna nokare voita pannulla ja freesaa siinä sipulit ja sienet. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Kääntele tomaattipyre sieniseoksen joukkoon ja ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoita hetki ja kaada sitten pannuun kasvisliemi. Anna porista hiljalleen 10-15 minuuttia. Lisää sitten joukkoon nyhtökaura, purkillinen smetanaa sekä paloiteltu maustekurkku. Mausta sinapilla ja lisää tarpeen mukaan hieman lisää kasvislientä. Tarkista maku ja keitä vielä muutaman minuutin ajan. Tarjoa esimerkiksi riisin tai perunoiden kanssa ja viimeistele annokset hienonnetulla ruohosipulilla.