Arki käyntiin kotiruokien ikilempparillani – suloisen kermaisella savulohikeitolla!
Lohikeitto on aina ihanaa ihan sellaisenaan ruisleivän kanssa tarjoiltuna, mutta näin viikonlopun jälkimainingeissa sekaan oli helppo livauttaa ripaus luksusta: vähän valkoviiniä, hiven piparjuuritahnaa, pala fenkolia. Hyvin maittoi tämä hienosteluversiokin!
(3 annosta)
- 300 g savulohta
- 200 g perunaa
- 3 pienehköä porkkanaa
- 1 fenkoli
- 2 kevätsipulia
- 6 dl kalalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 laakerinlehti
- maustepippuria
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl piparjuuritahnaa
- 1/2 puntti tuoretta tilliä
Paloittele lohi, perunat, porkkanat, fenkolit ja sipulit. Kuumenna kalaliemi kattilassa ja lisää perunat, porkkanat, fenkoli, sipuli ja valkoviini joukkoon. Lisää myös laakerinlehti ja maustepippureita. Anna kiehua kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin kymmenen minuuttia. Lisää nestettä, jos tarvis. Lisää sitten kattilaan kerma ja mausta keitto sitruunan mehulla, piparjuuritahnalla ja silputulla tillillä. Kiehauta nopeasti ja lisää lohi. Tarkista suolaa ja lisää sitä tarpeen vaatiessa.