Tonnikala-avokadonuudelit

Teemamme “nopeat ja helpot kesäruoat” jatkuu tonnikala-avokadonuudeleilla!

Tänään nälkä piti taltuttaa aurinkopäivän päätteeksi taaskin jollakin iisillä, “ainekset sekaisin ja ääntä kohti” -tyyppisellä ratkaisulla. Tämän ruuan kastike valmistui sillä välin kun nuudelit kypsyivät, eli helpolla päästiin kokkailun saralla tänäänkin. Vaikka tonnikala ja nuudelit kalskahtavat vähän pula-ajan ruoalta ja tuovat flashbackejä opiskeluajoilta, tuli tästä silti erinomaisen maistuvaa. Kiitos, nam ja jatkoon!

tonnikala-avokadonuudelit

(2 annosta)

  • 2 levyä leveitä munanuudeleita
  • 1 kevätsipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 chili
  • pieni pala inkivääriä
  • loraus  oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunan tai limen mehua
  • suolaa ja pippuria
  • 0,5 dl tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
  • 0,5 dl tuoretta minttua
  • 1 tlk MSC-sertifioitua vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä
  • 1 pieni avokado
  • seesaminsiemeniä

Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Silppa sipuli ja chili, raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri. Laita ne kulhoon ja lorauta sekaan reipas huljaus oliiviöljyä sekä sitruunan tai limen mehu. Lisää silputu korianteri/persilja ja minttu ja rouhaise sekaan pari kierrosta suolaa ja pippuria. Lisää valutettu tonnikala ja paloiteltu avokado ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon nuudelit. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa/pippuria/öljyä/sitruunan mehua. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s