Meksikolaistyylinen bratwurst-papupata

Tomaattipohjaiset padat ja kastikkeet ovat kanssaeläjäni ikisuosikkeja ja keittiöbravuureja. Tällä viikolla repertuaariin tuli yksi tämäntyyppinen ruokavaltti lisää: mehukkaan maukas meksikolaistyylinen papu-makkarapata!

Tässä ruoassa kiteytyy täydellisen arkiruoan perusolemus – se valmistuu nopeasti ja vaivatta, on ruokaisaa, maittavaa ja sen verran riittoisaa, että  sitä sopii kauhoa eväsrasiaan myös seuraavan päivän työlounaaksi. Jatkoon!

makkara-papupata

(4 annosta)

  • 300 g tulista bratwurstia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • juustokuminaa, suolaa, savupaprikajauhetta
  • 1 tlk (400 g/240 g) isoja valkoisia papuja
  • 1/2 lime
  • tuoretta korianteria

Paloittele bratwurst ja paprika. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista bratwurstit omassa rasvassaan pannulla tai padan pohjalla. Lisää sipulit, valkosipulit ja paprikat kuullottumaan. Freesaa muutaman minuutin ajan ja lorauta sekaan punaviitietikkaa. Kaada sitten joukkoon tölkkitomaatit. Anna kiehahtaa ja lisää tomaattipyre, hunaja ja mausteet. Kaada joukkoon myös pavut. Anna porista hiljalleen noin 15-20 minuuttia. Purista joukkoon limen mehu ja revi sekaan tuoretta korianteria. Tarkista maku ja tarjoa esimerkiksi riisin tai kvinoan kanssa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s