Tomaattipohjaiset padat ja kastikkeet ovat kanssaeläjäni ikisuosikkeja ja keittiöbravuureja. Tällä viikolla repertuaariin tuli yksi tämäntyyppinen ruokavaltti lisää: mehukkaan maukas meksikolaistyylinen papu-makkarapata!
Tässä ruoassa kiteytyy täydellisen arkiruoan perusolemus – se valmistuu nopeasti ja vaivatta, on ruokaisaa, maittavaa ja sen verran riittoisaa, että sitä sopii kauhoa eväsrasiaan myös seuraavan päivän työlounaaksi. Jatkoon!
(4 annosta)
- 300 g tulista bratwurstia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 2 tl punaviinietikkaa
- 1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- juustokuminaa, suolaa, savupaprikajauhetta
- 1 tlk (400 g/240 g) isoja valkoisia papuja
- 1/2 lime
- tuoretta korianteria
Paloittele bratwurst ja paprika. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista bratwurstit omassa rasvassaan pannulla tai padan pohjalla. Lisää sipulit, valkosipulit ja paprikat kuullottumaan. Freesaa muutaman minuutin ajan ja lorauta sekaan punaviitietikkaa. Kaada sitten joukkoon tölkkitomaatit. Anna kiehahtaa ja lisää tomaattipyre, hunaja ja mausteet. Kaada joukkoon myös pavut. Anna porista hiljalleen noin 15-20 minuuttia. Purista joukkoon limen mehu ja revi sekaan tuoretta korianteria. Tarkista maku ja tarjoa esimerkiksi riisin tai kvinoan kanssa.