Aamiainen on ihmisen parasta aikaa!
Tänään pistettiin pystyyn niin kattava kotibrunssi, että nälkää ei tarvinnut nähdä koko loppupäivänä. Avokadoja oli saatava pöytään jossain muodossa, ja mikäs olisikaan loistavampi aamiaisavokado kuin munakokkelilla täytetty sellainen!
- 2 avokadoa
- 4 kananmunaa
- 1 dl maitoa, kermaa tai vettä
- 50 g mozzarellaraastetta
- ruohosipulia, suolaa, pippuria
- kylmäsavulohta
- srirachakastiketta
Halkaise avokadot ja poista niistä kuoret ja kivet. Koverra avokadojen sisusta hieman pois. Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon neste, suola ja pippuri. Riko munien rakenne ja lisää joukkoon myös silputtu ruohosipuli. Sulata nokare rasvaa pannulla ja kaada munaseos pannulle. Kypsennä kokkelia miedolla lämmöllä välillä pohjaa myöten hiljaa sekoittaen, kunnes kokkeli hyytyy. Lisää mozzarella joukkoon ja anna sen sulaa. Kun massa on vielä kosteaa ja kiiltävää, poista liedeltä. Täytä avokadonpuolikkaat munakokkelilla. Laita päälle vielä kylmäsavulohta ja srirachaa.